Navet har öppnat igen!

Ett flertal åtgärder har vidtagits och de senaste proverna visar att inga legionellabakterier finns kvar på anläggningen. Arbetet efter stängning har bestått i att analysera orsaken till legionellatillväxen, hetvattenspolning av duschsystemet för att eliminera bakterierna, åtgärda tekniska fel på anläggningen, samt upprätta rutiner för att säkerställa att det inte händer igen.

Läs mer här: Nu öppnar Navet igen - Umeå kommun (umea.se)

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss. 

Varför kan jag inte betala med kontanter?

Av bland annat säkerhetsskäl är Navet ett kontantfritt badhus. Det går bra att betala med swish eller med kort i receptionen och i restaurangen.

Finns det någon åldersgräns för barn som vill bada utan sällskap av vuxen?

Från det år barnet fyller 12 får det bada utan vuxen. Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Hur många barn får jag som vuxen ta med mig in för att bada?

Max 3 icke simkunniga personer oavsett ålder eller max 5 simkunniga barn under 12 år per simkunnig vuxen.

Jag ska följa med mina barn in, men jag ska inte bada. Måste jag betala?

Ja. Alla besökare betalar entré till anläggningen enligt gällande prislista. Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder. 

Mitt barn fyller 12 i år, är simkunnigt och får bada utan sällskap av en vuxen, men har inget bankkort att betala entré och fika med.

Det finns två alternativ:

  1. Det går bra att betala med Swish på Navet.
  2. Du kan köpa ett presentkort på plats i receptionen eller på webben som kan användas att betala med i receptionen, restaurangen och shoppen.

Varför måste man duscha utan badkläder innan man badar?

Man ska alltid ska duscha utan badkläder innan man badar eftersom det är det enda sättet att bli helt ren innan man går ner i bassängerna. På så sätt blir det en trevligare upplevelse för alla. En annan fördel är att kloret i bassängerna inte fastnar på kroppen, eftersom kloret endast reagerar på smutspartiklar.

Jag vill motionssimma och undrar hur många banor som finns tillgängliga?

Det finns alltid motionssimbanor i 50-metersbassängen, men antalet banor och fördelningen mellan 50- och 25-metersbanor varierar. Se schema för motionssim här.

Vi vill gärna bada i den lite varmare och avskilda Multibassängen. När är den öppen?

Vi har många aktiviteter i Multibassägen och den kan därför vara abonnerad under upplevelsebadets öppettider. Se schema för multibassängen här. Vi reserverar oss för eventuella schemaändringar.

Måste jag som medföljande assistent betala inträde?

Ja, du betalar en vanlig entrébiljett. Spara kvittot och lämna till din arbetsgivare.

Kan jag ta med mig egen matsäck och äta den på Navet?

Ja, du kan äta din egen matsäck vid fikaplatsen utanför hoppbassängen. Det finns också tillgång till mikrovågsugnar i serveringen. Om ni har med er egen matsäck glöm inte att ta med er något att äta på och dricka ur. Restaurangens engångsmaterial är till restaurangens mat- och fikagäster. Av säkerhetsskäl får du inte ta med glas och porslin in i anläggningen.

Vill du ha något att äta eller dricka i relaxavdelningen kan det köpas i serveringen och tas med ned. Ingen medhavd mat eller fika är tillåten i relaxen.

Är det tillåtet att fotografera och filma på Navet?

Nej, det är foto- och filmförbud i hela anläggningen. Prata med personalen för eventuella undantag.

Finns det wifi på Navet?

Ja, i receptionen och i den torra delen av restaurangen har du som besökare tillgång till gratis wifi. Nätverket heter _Umea WiFi. För att kunna surfa gratis måste du först registrera dig enligt de instruktioner du får på skärmen när du väljer nätverket.

Måste jag ha med mig hänglås till skåpet?

Nej, du låser ditt skåp elektroniskt med armbandet som du får låna när du betalar inträde.

Kan jag hyra badkläder och handduk på Navet?

Du kan inte hyra badkläder men det finns till försäljning i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Handduk finns både till försäljning och att hyra.

Finns det ett gemensamt träningskort för Navet och USM?

Nej, det finns inget gemensamt träningskort mellan USM och Navet.

Vad finns för mig som besöker Navet med ett spädbarn?

Det finns gott om skötbord i badhuset. I anslutning till Pluppbassängen finns det ett skötrum och ett amningsrum med mikrovågsugn. Du har också tillgång till mikrovågsugn vid restaurangen.

Finns det badblöjor till försäljning?

Ja, vi säljer blöjbadbyxor i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Vi tillåter och säljer därför inte engångsbadblöjor på grund av att de inte sitter lika tätt och därav har större risk att läcka.

Var kan jag ställa barnvagnen?

Barnvagnar ska lämnas på särskilda avställningsytor innanför entrégrindarna. Ta med eget lås om du vill låsa fast vagnen.

Vad gör jag om jag har glömt något på Navet?

Upphittade saker plockas ihop och sparas i anslutning till entrén i upp till två veckor innan de skänks till välgörenhet. Värdesaker lämnas regelbundet till polisens hittegodsavdelning. Navet ansvarar inte för kvarglömda saker. Välkommen in för att söka dina ägodelar.

Hur varmt är det i bassängerna?

  • 50-metersbassängen: 27°C
  • Hoppbassängen: 28°C
  • Upplevelsebadet: 30°C
  • Plupp barnbassäng: 32°C
  • Multibassängen: 34°C
  • Bubbelpool: 38°C

Får man bada med kläder?

Ja och nej. Man får inte bada med kläder som är tillverkade i bomull och likande material men man får bada med kläder i syntetiskt material.

Navetkortet

Vill du kunna bada, simma och relaxa på Navet så ofta du vill, få tillgång till all vattenträning på Navet och även bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navetkortet – nu utan bindningstid!

Vattenträning

Mer spänning

Upplevelsebadet