Navet är stängt

11 juni - 21 augusti är Navet stängt för underhållsarbete. Läs om vad som gäller under sommaren.

Vattenträning

Vattenträning är ett skonsamt och allsidigt sätt att träna. Du tränar upp din styrka, rörlighet och kondition. Dessutom innebär träningen mycket liten belastning på skelettet.

 

Ung kvinna tränande på en flytdyna och instruerad av instruktör.

Effektfull träning

Vattenträning har bra effekt på dina muskler och på din balans, då kroppen hela tiden måste spännas för att stå emot vattnets rörelse och turbulens. Du kan träna både på grunt och djupt vatten. Alla träningspass genomförs i vatten och kräver badkläder i syntetiskt material.

Våra vattenträningspass

Aroma Yoga 30

Aroma Yoga är ett pass där du får möjlighet att träna hot yoga i vår stora Aufguss-bastu. Den största skillnaden från vanlig yoga är att vi använder oss av värmen från bastun (50 oC) eterisk olja för att fördjupa kontakten med ”body-mind-spirit”. Passet lägger stor fokus på andning och anpassas efter varje individs förmåga.

Aqua Yoga 45

Under detta pass tränar vi mjuk Hathayoga i varmt och skönt vatten. Passet anpassas efter varje individs förmåga och ger dig holistisk träning som främjar smidighet, styrka och medvetande. Du stärker kroppen, samtidigt som du får möjlighet att släppa spänningar och fylla på med ny energi. Under hela passet lägger vi stort fokus vid andningen. Passet körs på 120 cm djup.

Aqua Circle 45

Stationsbaserad träning med främst styrka men även inslag av kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar. Vattendjupet är 130 cm.

Aquabase Core 30

I detta pass utmanar du kroppens kärna: bålen. Vi fokuserar på övningar som aktiverar på mag- och ryggmuskulatur. Dessutom får dina axlar och armar träning. Övningarna utförs på våra flytdynor och passet är en utmaning för balanssinnet. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Aquabase HIIT 30

Är högintensiv intervallträning (HIIT) på våra flytdynor. Här tränar du din kondition och ditt balanssinne till det yttersta! Du jobbar intervallbaserat med kort vila mellan omgångarna. Övningarna är funktionella och kombinerade för att du skall få med så många muskelgrupper som möjligt. Det passar även dig som vill utvecklas i din egen sport både på land och i vatten.

Aqua Gymstick 30/45

Aqua Gymstick är en av vårens nyheter och kombinerar skivstång och motståndsband till en effektiv träningsform. Passet lämpar sig för dig som vill ta nästa steg i vattenträning. Vattendjupet är 120 cm i multibassängen och 130 cm i 50-metersbassängen.

Aqua Tough 30

Är en nyhet där du får möjlighet till en riktig utmaning. Passet utförs på 30 cm djup och består av 4 olika stationer där vi främst fokuserar på kroppsviktsövningar. Aqua Tough är en tuffare variant av Aqua Power.

Aqua Move 45

Under Aqua Move tränar rörlighet, styrka och kondition med hjälp av elastiska band. Vattendjupet är 120 cm.

AquaRide 45

Under det här passet tränar vi kondition på specialdesignade vattencyklar som sänkts ned i vattnet. Här får du prova på att cykla i vattnet till peppande musik! Passet utförs på 130 cm.

Aqua 30/45/60

På detta pass varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. Vattendjupet är 130 cm.

Aqua Power 30

Är ett intensivt träningspass där du utmanar din kondition och styrka i längre intervaller, 1 minuts arbete och 30 sekunders vila. Passet är stationsbaserat där vi med hjälp av redskap tränar hela kroppen. Vattendjupet är 130 cm.

Motionssimsgrupp 45

Navets motionssimsgrupp är för dig som söker en skonsam och givande motionsform. Den vänder sig till nyblivna crawlsimmare som vill utveckla sin simning, såväl som fd. elitsimmare. Motionssimsgruppen erbjuder en allsidig simning där vi simmar ryggsim, bröstsim och crawl. Vid varje tillfälle finns olika nivåanpassade träningsprogram mellan 1000m-3000m att ta del av. Motionssimgruppen leds av en erfaren instruktör. Kanske något för dig som ska delta i Vansbrosimningen eller ett swimrun-lopp? 

Crawlsim 45

På crawlsim lär du dig crawl från grunden och får en bra förståelse för tekniken i simsättet. Crawlsim passar även dig som har provat på crawl förut och vill lära dig mer. Vi går igenom tekniken i arm- och bentag som gör att du kan ta dig fram i vattnet snabbare. När du crawlar tränar du också upp din styrka och din kondition på ett mer effektivt sätt. Läs mer om Crawlsim.

Schema

För aktuellt schema tryck på "Boka" här nedan och välj sedan rätt anläggning.

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Navetkortet

Vill du kunna bada, simma och relaxa på Navet så ofta du vill, få tillgång till all vattenträning på Navet och även bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navetkortet - nu utan bindningstid!

Ett badhus för alla

Tillgänglighet