Navet är stängt tills vidare på grund av legionellabakterier

Navet i Umeå har stängt efter att legionellabakterier har upptäckts i ett duschutrymme. Innan badanläggningen kan öppna igen behöver fastighetsägaren, Inab, utfärda åtgärder i fastigheten och ny provtagning ska visa att legionellan är borta.
Läs mer:
Navet stänger efter fynd av legionella (umea.se)

Frågor och svar om stängningen

Läs frågor och svar om Navets stängning här.

Vattenträning

Vattenträning är ett skonsamt och allsidigt sätt att träna. Du tränar upp din styrka, rörlighet och kondition. Dessutom innebär träningen mycket liten belastning på skelettet.

 

Effektfull träning

Vattenträning har bra effekt på dina muskler och på din balans, då kroppen hela tiden måste spännas för att stå emot vattnets rörelse och turbulens. Du kan träna både på grunt och djupt vatten. Alla träningspass genomförs i vatten och kräver badkläder i syntetiskt material.

Våra vattenträningspass

Aroma Yoga 30

Aroma Yoga är en rofylld yogaklass med fokus på att hitta balans i kropp och sinne. Passet äger rum i vår aufgussbastu där vi med hjälp av så kallade difusers sprider dofter från olika eteriska oljor. Oljorna sägs inom aromaterapi inte bara dofta behagligt utan även medföra många positiva egenskaper, exempelvis den eteriska oljan lavendel som verkar lugnande men samtidig upplyftande och stress hämmande, den sägs även lindra muskelvärk och smärta. Det varma klimatet gör att vi blir mjuka i kroppen som leder till ökad rörlighet. Här testar vi både övningar för styrka, flexibilitet, avslappning och andning. Detta pass passar alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Aqua Deep 45

Fokus under detta pass ligger på att stärka bålmuskulaturen och träna upp konditionen. Träningen sker på djupt vatten med flytbälten och olika redskap för träning i vatten. Du som vill utmana dig själv lite extra kan naturligtvis träna utan flytbälte.

Aqua Dance 45

På Aqua Dance dansar du till härliga rytmer samtidigt som du tränar du både kondition och rörlighet. Rörelserna passar alla och ledordet för detta pass är rörelseglädje.

Aqua Yoga 45

Aqua yoga är ett perfekt sätt att börja yogaresan på. Känslan av viktlöshet i vatten gör att vi blir mer avslappnade, lugna och mjuka i både kropp och sinne. Aqua yoga kan utföras både stående, mot kant och flytande. Tack vare vattnets motstånd utförs positionerna långsamt och skonsamt, detta har en positiv effekt på vår kropp och våra leder. Lyftkraften från vattnet hjälper oss med balansen, på så vis kan vi klara av utmanade positioner i vattnet som vi ej vågat testa på land. Alla kan delta på aqua yoga oavsett tidigare erfarenheter. Passet körs på 120 cm djup.

Aqua Circle 45

Stationsbaserad träning med främst styrka men även inslag av kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar. Vattendjupet är 130 cm.

Aquabase Core 30

I detta pass utmanar du kroppens kärna: bålen. Vi fokuserar på övningar som aktiverar på mag- och ryggmuskulatur. Dessutom får dina axlar och armar träning. Övningarna utförs på våra flytdynor och passet är en utmaning för balanssinnet. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Aqua Gymstick 45

Aqua Gymstick är en av vårens nyheter och kombinerar skivstång och motståndsband till en effektiv träningsform. Passet lämpar sig för dig som vill ta nästa steg i vattenträning. Vattendjupet är 120 cm i multibassängen och 130 cm i 50-metersbassängen.

AquaRide 45

Under det här passet tränar vi kondition på specialdesignade vattencyklar som sänkts ned i vattnet. Här får du prova på att cykla i vattnet till peppande musik! Passet utförs på 130 cm.

Aqua 30/45/60

På detta pass varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. Vattendjupet är 130 cm.

Aqua Power 45

Är ett intensivt träningspass där du utmanar din kondition och styrka i längre intervaller, 1 minuts arbete och 30 sekunders vila. Passet är stationsbaserat där vi med hjälp av redskap tränar hela kroppen. Vattendjupet är 130 cm.

Crawl/Motionssimsgrupp 45

Välj mellan Crawl- och motionssimsgrupp.

Navets motionssimsgrupp är för dig som söker en skonsam och givande motionsform. Den vänder sig till nyblivna crawlsimmare som vill utveckla sin simning såväl som fd elitsimmare. Motionssimsgruppen erbjuder en allsidig simning där vi simmar ryggsim, bröstsim och crawl. Vid varje tillfälle finns olika nivåanpassade träningsprogram mellan 1000m-2500m att ta del av. Motionssimgruppen leds av en erfaren instruktör. Kanske något för dig som ska delta i Vansbrosimningen eller ett swimrun-lopp!?

I crawlgruppen lär du dig crawl från grunden och får en bra förståelse för tekniken i simsättet. Crawlsim passar även dig som har provat på crawl förut och vill lära dig mer. Vi går igenom tekniken i arm- och bentag som gör att du kan ta dig fram i vattnet snabbare. När du crawlar tränar du också upp din styrka och din kondition på ett mer effektivt sätt. Från 16 år.

Läs mer om Crawlsim.

Schema

För aktuellt schema tryck på "Boka" här nedan och välj sedan rätt anläggning.

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Navetkortet

Vill du kunna bada, simma och relaxa på Navet så ofta du vill, få tillgång till all vattenträning på Navet och även bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navetkortet – nu utan bindningstid!

Mer spänning

Upplevelsebadet