Välkommen till Navet

Upplevelsebadet, pluppbassängen och 50-metersbassängen är öppna men hoppbassäng, ångbastu och relaxavdelning är tillfälligt stängda. Dessa delar planeras öppna inom kort. Ingen förbokning krävs för att besöka Navet, läs om vad som gäller vid öppning.

Säkerhet

På Navet är vi måna om att alla besökare ska känna sig trygga. Här har vi därför samlat lite information om säkerheten på badhuset tillsammans med trivsel- och ordningsregler som kan vara bra att veta som besökare.

Barn i rutschkana med utsikt över upplevelsebassängen.

Bra att tänka på som besökare

  • Kom ihåg att du som vuxen alltid ansvarar för att ha uppsikt över medföljande barn under 12 år.

  • Barn under 12 år, samt icke simkunniga oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

  • Max 3 icke simkunniga personer eller max 5 simkunniga barn under 12 år per simkunnig vuxen.

  • Det är viktigt att inte springa inne i badhuset – du kan halka och skada dig.

  • Navet är en rök-, drog - och alkoholfri anläggning och vi har nolltolerans mot dopning.

  • Av säkerhetsskäl får glas eller porslin inte tas med in i anläggningen.

  • Det är foto- och filmförbud i hela anläggningen. Eventuella undantag måste först godkännas av personal.

  • Personalen har rätt att avvisa besökare som inte följer våra regler eller missköter sig på annat sätt. Ingen entréavgift betalas då tillbaka.

Punkterna är ett utdrag ur Navets trivsel- och ordningsregler. Fullständiga trivsel- och ordningsregler kan du läsa här (PDF)PDF.

Livräddning

Alla som arbetar på Navet är utbildade i livräddning. Det finns alltid personal nära till hands vid bassängerna. Det finns fem hjärtstartare i badhuset och personalen på Navet är utbildad i hur dessa fungerar.

Som en extra förstärkning har hoppbassängen och 50-metersbassängen dessutom ett kamerabaserat drunkningslarm som varnar om något skulle vara på tok. Larmet reagerar efter 10 sekunders avsaknad av rörelse i vattnet. Det är med minst 80 procents säkerhet som systemet uppmärksamma om någon håller på att drunkna. Därför är det en bra förstärkning för Navets badbevakning som gör att badsäkerheten ökar totalt sett.

Se beskrivning av Navets drunkningslarm här:

Bada säkert på Navet

Navet är öppet! Ingen förbokning krävs men vi uppmanar till att du fortsätter vara noga med handhygienen, håller avstånd, undviker trängsel och stannar hemma om du känner dig sjuk. Följ även angivelser på plats om maxantal i olika lokaler här på Navet.

Ett badhus för alla

Tillgänglighet

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.