Seniordag

Låt dig inspireras av en dag med träningspass, hälsotester, inspirationsföreläsning och möjlighet att koppla av i relaxavdelningen på Navet. Välkommen till en lärorik seniordag!

Vattenträning framför instruktör

Inspiration och träningsglädje

Tisdag 4 oktober är du välkommen till seniordag på Navet, exklusivt för dig som är 65 år och äldre. Låt dig inspireras av en dag med tre olika träningspass som varvas med hälsotester, inspirationsföreläsning och möjlighet att koppla av i relaxavdelningen. Välkommen till oss!

Schema

Seniordagen startar med en drop-in incheckning och eventet pågår ca kl 7-15 eller kl 8-16 beroende på vilken grupp du bokar dig till. Se schemat för dagen (bild öppnas i ny flik). Schemat står även under respektive grupp på bokningssidan när du bokar din plats.

Tre olika träningspass

Under dagen får du möjlighet att testa på tre olika vattenträningspass.

  • Aqua är vattenträning med konditions-, styrke- och rörlighetsövningar.
  • Aqua Circle är ett stationsbaserat träningspass i vatten.
  • Aqua Dance är ett pass där du dansar till härliga rytmer i vatten.

Föreläsare Nina Lindelöf

Nina Lindelöf är universitetslektor i fysioterapi. Nina kommer prata om hur viktigt fysisk aktivitet är när en blir äldre. Du får ta del av kunskap om träning för äldre personer i preventivt eller rehabiliterande syfte samt tips om olika typer av träning och dess effekt.

Under föreläsningen finns det utrymme för frågor.

Arrangemanget sker i samverkan med Umeå universitet.

Aufguss

I relaxavdelningen stora bastu har du möjlighet att delta i en bastusittning - Aufguss. Aufguss kommer från Tyskland och betyder ungefär ”hälla på”.

Bastusittningen leds av en bastuvärd som häller olika eteriska oljor över de varma stenarna och använder sedan en handduk för att sprida värmen med de härliga dofterna mot gästerna. För att lyfta sittningen en extra nivå kan fler produkter tas in i bastun, till exempel is, honung eller salt.

Vid bastubad sitter vi alltid på en handduk och har handduk under fötterna. Tänk på att alltid dricka mycket vatten före du badar bastu och ta det försiktigt när du lämnar bastun.

Bra att veta

  • Till dagen kan det vara skönt att ta med sig en badrock, inomhusskor och vattenflaska.
  • Föreläsningen kommer genomföras på Mimer (huset mittemot Navet) så ta med klädsel du vill ha till det.
  • Du kommer genomföra hälsotester och det är fördelaktigt att ha mjuka kläder du kan röra dig i.
  • Glöm inte heller att ta med badkläderna. Vi vill påminna om att det är viktigt att duscha utan badkläder, tvåla in kroppen och schamponera håret före du går ner i bassängen.

Anmälan

Anmälan och betalning sker via vår bokningssida, klicka på knappen Boka för att nå sidan.

Pris

  • 200 kr om du bokar 12-23 september
  • 250 kr om du bokar 24 september - 4 oktober

Lunch och fika ingår i priset för seniordagen.

Bokning är bindande och avgiften betalas inte tillbaka. Anmälan kan överlåtas till annan person om det meddelas senast dagen innan evenemanget.

Motionssimma i 50-metersbassäng

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Vattenträning