Tillgänglighet

Navet ska vara en plats för alla. Tillgänglighet har därför varit en av de viktigaste frågorna i utformningen av badhuset.

Klicka på kartan för att zooma in.

Rullstolar och barnvagnar

Det finns inga hindrande trösklar i badhuset.

I entrén finns det avställningsytor för rullstolar och barnvagnar. Det finns även laddplats för elrullstolar.

Ett rum för avspolning av rullstol och barnvagn finns i anslutning till entrén.

På läktaren som ligger på plan 1 vid kortsidan av 50-metersbassängen finns platser som är särskilt anpassade för rullstolsanvändare. Hiss mellan entréplan och läktaren finns vid bassängens kortsida.

WC

Det finns toaletter med plats för rullstol (RWC) på flera platser i badhuset.

På entréplan finns RWC vid entrén, i dam- respektive herromklädningsrummet, i det flexibla omklädningsrum som har taklyft, vid upplevelsebadet och vid 50-metersbassängen.

I relaxavdelningen en våning ned finns RWC med taklyft i dam- respektive herromklädningsrum. Ta med egen sele till taklyften.

Omklädning

Det flexibla omklädningsrum som är utrustat med taklyft har också RWC, extra duschutrymme, omklädningsbrits, duschbrits och utrymme för rullstol och andra hjälpmedel. Ta med egen sele till taklyften. Rullstolsanvändare som inte är i behov av taklyft kan även använda övriga omklädningsrum.

Duschstolar finns att låna. Kontakta receptionen vid behov.

I basturna finns tillräckligt med utrymme för att köra in rullstol och flytta över till brits.

Hissar

Vid entrén finns en hiss som går mellan alla våningsplan, inklusive parkeringsdäcken. Bredvid 50-metersbassängen finns det en hiss som går mellan entréplan och läktaren på plan 1.

Det finns även en särskild hiss för att ta sig upp till vattenrutschkanorna och hopptornet.

Bassängerna

Lyftbord finns i 50-metersbassängen och i multibassängen. Observera att djupet i dessa bassänger kan variera. Bredvid bassängerna finns digitala skyltar som informerar om det aktuella djupet.

Vid hoppbassängen och vid bubbelpoolen i relaxavdelningen finns det mobila lyftar. Dessa går även att använda i exempelvis upplevelsebadet.

I upplevelsebadet finns det en ramp med ledstänger som gör det lättare att ta sig ner i bassängen. Även Pluppbassängen har en trappa med ledstänger för att underlätta för besökare med rörelsenedsättningar.

Överkänslighet och astma

Observera att bassängerna har klorerat vatten. Ångan i ångbastun kan också orsaka irritation för personer med astma och överkänslighet.

Hörslingor

Det finns hörslinga vid receptionen, vid kassorna i restaurangen och vid 50-metersbassängens läktare.

Vid utformningen av Navet har akustiker arbetat för att skapa en god ljudmiljö i byggnaden.

Ledstråk och kontrastmarkeringar

Det finns kännbara och kontrasterande ledstråk från entrén till receptionen och vidare mot WC, trapphus med hiss och omklädningsrummen. Från omklädningsrummen finns det ledstråk till 50-metersbassängen, ångbastun, bubbelpoolen och restaurangen. Naturliga ledstråk finns från omklädningsrummen till multibassängen, hoppbassängen och vattenrutschkanorna.

Färgsättningen är anpassad för att göra det lättare att hitta till viktiga platser i byggnaden.

Skyltning

De flesta skyltar har symboler för att de ska vara lätta att förstå. Många skyltar är dessutom både på svenska och engelska. De viktigaste skyltarna har även försetts med punktskrift eller upphöjd text.

Ät på Navet

Restaurang

I Navets restaurang hittar du både mättande måltider, nyttig frukost och lättare fika. Här kan du också äta din egen matsäck.

Mer spänning

Upplevelsebadet

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.