Simtävling

21/9 kl. 8.00-18.00 är delar av 50metersbassängen abonnerad för simtävling. Fem 22m-banor kommer är öppna för motionsim. Resten av badhuset är öppet som vanligt.  Se våra öppettider.

Seniordag 2 oktober

Prova dig runt bland våra roliga och inspirerande träningsklasser, ta del av Navets bassänger, delta i en intressant och lärorik paneldebatt och koppla av i relaxavdelning. Exklusivt för dig som är 65 år och äldre. Välkommen!

 

Inspiration och träningsglädje

Den 2 oktober bjuder vi in till seniordag. Låt dig inspireras av våra duktiga instruktörer och specialister. Tre olika träningspass som varvas med paneldebatt, hälsotester, Aufguss och möjlighet att koppla av i relaxavdelningen. Detta kommer bli en dag att minnas!

Dagen är indelad i olika delar där varje del av dagen är upp till 60 minuter. Se schemat för seniordagen (PDF)PDF och fundera ut vilken grupp du vill delta i. Anmälan görs till specifik grupp.

3 olika träningspass

Aqua

På detta pass får du göra mer krävande konditions-, styrke- och rörlighetsövningar. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Konditionsträning varvas med styrka på ett härligt sätt.

Aqua Circle

Stationsbaserad träning med främst styrka men även inslag av kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar. Vattendjupet är 130 cm.

Aqua Yoga

Under detta pass tränar vi mjuk Hathayoga i varmt och skönt vatten. Passet anpassas efter varje individs förmåga och ger dig holistisk träning som främjar smidighet, styrka och medvetande. Du stärker kroppen, samtidigt som du får möjlighet att släppa spänningar och fylla på med ny energi. Under hela passet lägger vi stort fokus vid andningen.

Presentation av specialisterna

Under paneldebatten får du möjlighet att ställa dina frågor till våra experter. I vår expertpanel har vi David Hellsten (Specialistläkare i ortopedi), Stefan Holmström (forskare och universitetslektor i psykologi), Andreas Hult (forskare och näringsfysiolog), Sara Königsson (fysioterapeut) och Emma Söderström (fysioterapeut).

Andreas Hult

Andreas Hult är molekylärbiolog och forskar hur kost och träning påverkar hälsan hos äldre. Nu arbetar han som forskare vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå Universitet. Han tillhör forskningsprojektet Healthy Ageing Initiative (HAI) där de försöker spåra riskfaktorer för de vanligaste folksjukdomarna.

David Hellsten

David Hellsten är specialist i ortopedi och hans specialitet är fot- och fotledskirurgi. David är specialistläkare på Norrlands Universitetssjukhus samt Aleris i Umeå. Han är utöver det haft uppdrag som lagläkare för bland annat Björklövens herrar.

Emma Söderström

Emma Söderström arbetar som fysioterapeut sedan 2005 och driver sedan 2013 kliniken Fysio Emma. Emma är specialiserad inom ortopedisk manuell terapi (OMT) som är ett specialområde inom fysioterapi. Emma har även erfarenhet av att arbeta med att utbilda studenter inom OMT.

Sara Köningsson

Sara Köningsson arbetar som legitimerad sjukgymnast specialiserad inom ortopedisk manuell terapi (OMT). Hon driver sedan 2015 kliniken Fysio Sara. Sara har även erfarenhet med att arbeta som sjukgymnast för Umeå Ik och med det alpina damlandslaget.

Stefan Holmström

Stefan Holmström är universitetslektor på institutionen för psykologi. Stefan driver även ett företaget On the Mind tillsammans med sin kollega John Jansson. On the Mind är ett kunskapsnätverk som hjälper företag och organisationer att verka för en hållbar utveckling på individ-, grupp- ledar- och organisationsnivå. Stefan har även haft uppdrag för lag som bland annat IBK Dalen och Björklöven.

Relaxavdelningen

Relaxavdelningen är öppen kl 9-16 och du kan när du vill ta dig en avkopplande stund i den mysiga och lugna miljön. Det finns även möjlighet att prova på Aufguss - en bastuupplevelse för alla sinnen! Aufguss leds av en bastuvärd som häller olika eteriska oljor över de varma stenarna och använder sedan en handduk för att sprida värmen med de härliga dofterna mot gästerna.

Under seniordagen finns möjlighet att utföra ett antal hälsotester i relaxavdelningen. Detta kan du göra för att få reda på din fysiska status. Du kan bland annat få testa din kondition, styrka och balans.

Anmälan

Anmälan och betalning sker i via bokningssidan (tryck på Boka-knappen nedan) eller direkt i Navets reception senast 25 september. Vid bokning anger du vilken grupp du vill delta i. Begränsat antal platser och först till kvarn. Anmälan är bindande.

Pris

Pris 9-25 september: 250 kr 
Förköpspris 2-8 september: 200 kr
I priset ingår frukost, lunch och fika!

Motionssimma i 50-metersbassäng

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Vattenträning