Simtävling

21/9 kl. 8.00-18.00 är delar av 50metersbassängen abonnerad för simtävling. Fem 22m-banor kommer är öppna för motionsim. Resten av badhuset är öppet som vanligt.  Se våra öppettider.

Vattenträning

Vattenträning är ett skonsamt och allsidigt sätt att träna. Du tränar upp din styrka, rörlighet och kondition. Dessutom innebär träningen mycket liten belastning på skelettet.

 

Effektfull träning

Vattenträning har bra effekt på dina muskler och på din balans, då kroppen hela tiden måste spännas för att stå emot vattnets rörelse och turbulens. Du kan träna både på grunt och djupt vatten. Alla träningspass genomförs i vatten och kräver badkläder i syntetiskt material.

Våra vattenträningspass

Aquabase Core 30

I detta pass utmanar du kroppens kärna: bålen. Vi fokuserar på övningar som aktiverar på mag- och ryggmuskulatur. Dessutom får dina axlar och armar träning. Övningarna utförs på våra flytdynor och passet är en utmaning för balanssinnet. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Aquabase HIIT 30

Är högintensiv intervallträning (HIIT) på våra flytdynor. Här tränar du din kondition och ditt balanssinne till det yttersta! Du jobbar intervallbaserat med kort vila mellan omgångarna. Övningarna är funktionella och kombinerade för att du skall få med så många muskelgrupper som möjligt. Det passar även dig som vill utvecklas i din egen sport både på land och i vatten.

Aquaride 30/45

Under det här passet tränar vi kondition på specialdesignade vattencyklar som sänkts ned i vattnet. Här får du prova på att cykla i vattnet till peppande musik! 

Aqua 30/45

På detta pass får du göra mer krävande konditions-, styrke- och rörlighetsövningar. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Konditionsträning varvas med styrka på ett härligt sätt. Passet lämpar sig för dig som vill gå vidare och utmana dig lite mer i din vattenträning. 

Aqua Circle 45

Stationsbaserad träning med främst styrka men även inslag av kondition. Med tidsbestämda intervaller tränar du igenom hela kroppen på stationer där övningarna varierar. Vattendjupet är 130 cm.

Aqua Dance 30/45

På Aqua Dance dansar du till härliga rytmer samtidigt som du tränar både kondition och rörlighet.  Ingen tidigare erfarenhet krävs och passet är till för alla åldrar. Vårt ledord under passet är rörelseglädje.

Aqua Yoga 45

Under detta pass tränar vi mjuk Hathayoga i varmt och skönt vatten. Passet anpassas efter varje individs förmåga och ger dig holistisk träning som främjar smidighet, styrka och medvetande. Du stärker kroppen, samtidigt som du får möjlighet att släppa spänningar och fylla på med ny energi. Under hela passet lägger vi stort fokus vid andningen. 

Aqua Power 30

Är ett intensivt träningspass där du utmanar din kondition och styrka i längre intervaller, 1 minuts arbete och 30 sekunders vila. Passet är stationsbaserat där vi med hjälp av redskap tränar hela kroppen.

Aqua Tough 30

Är en nyhet där du får möjlighet till en riktig utmaning. Passet utförs på 30 cm djup och består av 4 olika stationer där vi främst fokuserar på kroppsviktsövningar. Aqua Tough är en tuffare variant av Aqua Power.

Motionssimsgrupp 45

Navets motionssimsgrupp är för dig som söker en skonsam och givande motionsform. Den vänder sig till nyblivna crawlsimmare som vill utveckla sin simning, såväl som fd. elitsimmare. Motionssimsgruppen erbjuder en allsidig simning där vi simmar ryggsim, bröstsim och crawl. Vid varje tillfälle finns olika nivåanpassade träningsprogram mellan 1000m-3000m att ta del av. Motionssimgruppen leds av en erfaren instruktör. Kanske något för dig som ska delta i Vansbrosimningen eller ett swimrun-lopp? Gruppen hålls på torsdagar kl. 17.30.

Crawlsim 45

På crawlsim lär du dig crawl från grunden och får en bra förståelse för tekniken i simsättet. Crawlsim passar även dig som har provat på crawl förut och vill lära dig mer. Vi går igenom tekniken i arm- och bentag som gör att du kan ta dig fram i vattnet snabbare. När du crawlar tränar du också upp din styrka och din kondition på ett mer effektivt sätt. Läs mer om Crawlsim.

Vuxensim (10-veckors-kurs, preliminär start v. 39)

Vuxensim hjälper dig som är nybörjare att hitta tryggheten i vattnet. Du tränar i en liten grupp i en avskild, lugn miljö. Undervisningen sker på ett avslappnat sätt och vi har roligt tillsammans. Vi tränar upp vattenvanan och går igenom tekniken för bröst- och ryggsim. Du får också öva på att flyta och dyka. Läs mer om Vuxensim.

Schema

För aktuellt schema gå in på "Boka" här nedan och välj sedan rätt anläggning.

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Navetkortet

Vill du kunna bada, träna och relaxa på Navet så ofta du vill, gymma på Umeå Sport och Motion i Navet och bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navet+! 

Ett badhus för alla

Tillgänglighet