Bastu herr omklädning tillfälligt avstängd

Tillfälligt avstängd, väntar på service.

Aktuell information

Nya öppettider! 1 juni - 16 augusti har vi speciella öppettider för sommaren.  Se våra sommaröppettider.

 

Navets upplevelsebassäng, inklusive rutschbanor, stängd för underhållsarbete. Andra delar av Navet är öppet under arbetets gång. Vid frågor om underhållsarbetet, kontakta fastighetsägaren INAB.


Om du känner dig frisk - välkommen att besöka oss!  Läs om vad vi gör för att förhindra smittspridningen av covid-19. 

Arkitektur

Flera arkitekter har varit involverade i arbetet med Navet, som bildar ett nytt landmärke i Umeå centrum.

Arkitektskiss Navet

Ett bygge av Navets storlek görs i två faser. I den första fasen (förprojekteringen) ritas badhuset som helhet. Detta har Erséus Arkitekter gjort. De har också varit med och ritat Eriksdalsbadet i Stockholm och Angered Arena i Göteborg.

I den andra fasen (så kallad entreprenadfas eller genomförandefas) bestäms alla detaljer som inredning och färgsättning. Det arbetet har LINK Arkitektur i Umeå ansvarat för.

Navet är anpassat så att Mimerskolans gamla gymnastikhus, som ligger i samma kvarter, ska behålla sin integritet. Gymnastikhuset stod klart redan 1892 och har ett stort kulturhistoriskt värde.

Navetkortet

Vill du kunna bada, simma och relaxa på Navet så ofta du vill, få tillgång till all vattenträning på Navet och även bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navetkortet - nu utan bindningstid!

Ett badhus för alla

Tillgänglighet

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.