Navet är tillfälligt stängt för allmänheten

Bad, vattenträning och restaurang håller stängt tills vidare på grund av smittspridningen.  Läs mer om förändringen.

Simma säkert på Navet

Navet är tillfälligt stängt för allmänheten på grund av spridningen av covid-19. USM på Navet har öppet tills vidare.

Vy över upplevelsebassängen.

Information med anledning av covid-19

Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. Från och med 1 juni tas de regionala skärpta restriktionerna bort, det innebär bland annat att Fritidsförvaltningens inomhuslokaler kommer att bli bokningsbara för allmänheten. Inomhusbaden Navet, Storsjöhallen, Sävar simhall och Vallabadet håller fortsatt stängt under sommaren men öppnar upp bokningsbar gymverksamheten på Storsjöhallen och Sävar simhall från 1 juni. Läs mer om Fritidsförvaltningens nyhet på umea.se/bad.

Navets reception är stängd under sommaren till och med 22 augusti.

Utebaden öppnar i juni

Kommunens tempererade utomhusbad Umelagun, Vallabadet och Obbolabadet öppnar under vecka 23 och 24. Umelagun öppnar lördag 12 juni, Vallabadet och Obbolabadet öppnar onsdag 16 juni. Baden kommer fokusera på aktiviteter utomhus under sommaren. 22 augusti stänger Umeå kommuns utebad och då planeras inomhusbaden att öppna upp utifrån de restriktioner som gäller då.

Automatisk frysning av kort

Vi kommer kostnadsfritt att fortsätta hålla alla kort för kunder med abonnemang frysta under sommaren med möjlighet till upptining. Undantaget är kunder med Navet+ vars kort håller speciella frysningsvillkor.

Du som har motionskort via Umeå kommun har inget löneavdrag under sommaren. Om du önskar att börja använda ditt motionskort så kan du starta upp det genom att göra en ansökan via intranätet (skicka in en ny ansökan i Ärendeportal, anställning och lön, Friskvård: Beställning motionskort).

Har du frågor, kontakta navet@umea.se.

För dig med friskvård på recept (FAR)

Du som har friskvård på recept (FAR) kan fortsätta att träna på Umelagun i sommar under perioden 12 juni-22 augusti. Kontakta Navet för att veta hur du kan besöka oss övrig tid. Vid besök ska intyg uppvisas.

Tips på fysisk aktivitet

Vi vill såklart att du fortsättningsvis ska kunna träna under denna speciella period, därför kommer här några snabba tips till att hålla igång:

  •  Ta en promenad eller joggingtur med en vän i lurarna.
  • Gå till lekparken med ditt barn och försök härma allt vad barnet gör.
  • Gör pausgympa med familjen. Starta lite musik och låt var och en i familjen välja en övning, kör respektive övning i en minut. Gör gärna flera varv och utmana varandra i svåra, knepiga eller roliga övningar. Det här går förstås också att göra digitalt om du har familj eller vänner på distans.
  • Testa en digital rörelserunda eller ett av alla våra digitala träningspass. Läs om att träna hemma.

På webbsidan Aktiv fritid finns fler tips på aktiviteter att göra både utomhus och digitalt hemifrån.

Motionssimma i 50-metersbassäng

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Vattenträning