Navet är tillfälligt stängt för allmänheten

Bad, vattenträning och restaurang håller stängt tills vidare på grund av smittspridningen.  Läs mer om förändringen.

Simma säkert på Navet

Vi tar spridningen av covid-19 på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. På grund av regeringens och regionens rekommendationer håller Navet tillfälligt stängt. USM på Navet har öppet tills vidare.

Vy över upplevelsebassängen.

Information med anledning av covid-19

Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. I slutet av februari infördes skärpta rekommendationer i Västerbotten som ett komplement till de nationella råden. Dessa förlängs nu till och med 9 maj. Fritidsnämndens ordförande, Ari Leinonen, har efter dialog med Smittskyddsenheten på Region Västerbotten beslutat att även fortsätta hålla inomhus- och badanläggningar stängda till dess. Bakgrunden är det ökande antalet nya fall av covid-19 och dess påverkan på sjukvården i länet.

På grund av regeringens rekommendationer håller vi därför Navet, inklusive vattenträning och restaurang, stängt fram till och med 9 maj eller till dess att nya rekommendationer kommer.

Vi kommer, enligt Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer, att göra undantag för skolornas simundervisning, föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 eller senare samt för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet, som får fortsätta sin verksamhet.

Om du har du frågor, kontakta navet@umea.se.

Receptionens öppettider

Vardagar 10-19
Lördagar 7.45-13
Söndagar 14.30-19
Receptionen är stängd valborgsmässoafton 30 april, 1 Maj och Kristi himmelsfärdsdag 13 maj.

Automatisk frysning av kort

Vi kommer kostnadsfritt att frysa alla kort för kunder med abonnemang till och med 9 maj. Vid eventuell förändring kommer vi att kontakta berörda kunder.

Du som har motionskort via Umeå kommun har inget löneavdrag för den period som Navet är stängt.

Kunder med Navet+ kan frysa sitt kort till och med 30 april. Kunder som redan har meddelat önskemål om frysning kommer få automatisk förlängd frysning. Kunder som inte meddelat önskemål om frysning kontaktar Navet för att frysa sitt Navet+.

För dig med friskvård på recept (FAR)

Du som har friskvård på recept (FAR) kan fortsätta att träna på våra anläggningar. Kontakta Navet för att veta hur du kan besöka oss. Vid besök ska intyg uppvisas.

Tips på fysisk aktivitet

Vi vill såklart att du fortsättningsvis ska kunna träna under denna speciella period, därför kommer här några snabba tips till att hålla igång:

  •  Ta en promenad eller joggingtur med en vän i lurarna.
  • Gå till lekparken med ditt barn och försök härma allt vad barnet gör.
  • Gör pausgympa med familjen. Starta lite musik och låt var och en i familjen välja en övning, kör respektive övning i en minut. Gör gärna flera varv och utmana varandra i svåra, knepiga eller roliga övningar. Det här går förstås också att göra digitalt om du har familj eller vänner på distans.
  • Testa en digital rörelserunda eller ett av alla våra digitala träningspass. Läs om att träna hemma.

På webbsidan Aktiv fritid finns fler tips på aktiviteter att göra både utomhus och digitalt hemifrån.

Motionssimma i 50-metersbassäng

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Vattenträning