Simtävling

21/9 kl. 8.00-18.00 är delar av 50metersbassängen abonnerad för simtävling. Fem 22m-banor kommer är öppna för motionsim. Resten av badhuset är öppet som vanligt.  Se våra öppettider.

Arkitektur

Flera arkitekter har varit involverade i arbetet med Navet, som bildar ett nytt landmärke i Umeå centrum.

Arkitektskiss Navet

Ett bygge av Navets storlek görs i två faser. I den första fasen (förprojekteringen) ritas badhuset som helhet. Detta har Erséus Arkitekter gjort. De har också varit med och ritat Eriksdalsbadet i Stockholm och Angered Arena i Göteborg.

I den andra fasen (så kallad entreprenadfas eller genomförandefas) bestäms alla detaljer som inredning och färgsättning. Det arbetet har LINK Arkitektur i Umeå ansvarat för.

Navet är anpassat så att Mimerskolans gamla gymnastikhus, som ligger i samma kvarter, ska behålla sin integritet. Gymnastikhuset stod klart redan 1892 och har ett stort kulturhistoriskt värde.

Navetkortet

Vill du kunna bada, träna och relaxa på Navet så ofta du vill, gymma på Umeå Sport och Motion i Navet och bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navet+! 

Ett badhus för alla

Tillgänglighet

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.